Ugrás a tartalomra

Tinik tanulják a tűzoltás szabályait

2018.08.24
14:32
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Akár leendő önkéntes tűzoltók is lehetnek azok a tini fiatalok, akik három napon keresztül tanulják a tűzoltás szabályait Tiszakálmánfalván. Az oktatáson közel harmincan vesznek részt.

Poroltóval tüzet oltani, és a tűzoltóautó felszereléseinek helyes kezelését tanulták a tiszakálmánfalvi gyerekek a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesületben. Valamennyiüknek fontos a képzés és a társadalmi munkába való beilleszkedés.

Marija Petrović: „Nagyon tetszik az emberek mentése és a tűzoltás, teljesen jó.”
Ana Petrović: „Fontos, hogy ha véletlenül tűz üt ki a szomszédságban, akkor legyen, aki megkezdi a mentést.”

A használat előtt kezelési útmutatást kaptak az érdeklődők, a balesetek elkerülése érdekében.

Nikola Lojanica: „Azért jöttem, hogy megtanuljam, hogyan kell tüzet oltani és hogy támogassam az Önkéntes Tűzoltó Egyesületet.”
Tadija Ignjatić: „Megtanultam kezelni, nem nehéz, csak oda kell figyelni.”
Jovana Ignjatić: „Ez számomra egy új tapasztalat, amit ki szerettem volna próbálni.”

A tiszakálmánfalvi egyesületben több évtizedes munka folyik, és a fiatalok tudatosan vesznek részt a munkában. A képzésre közel harmincan jelentkeztek – mondta Danijel Čer önkéntes: „Időközönként versenyeket tartunk, tudásfelmérőket, kvízeket, amelyekben aktívan részt vesznek a gyerekek. Minden az ő szabadidejüktől függ, mert sok kötelességük van, de vágynak arra, hogy részt vegyenek.” 

A háromnapos képzésben a Vajdasági Tűzoltó Szövetség segített a helyieknek. Ljubica Krnjaić elnök szerint fontos a fiatalokat oktatni a különböző nehéz helyzetek megoldására: „Ezen a képzésen megtanulják a megelőzést, a szerveződést, a szabályokat, a tűzoltás taktikáját, továbbá megismerkednek a felszereléssel és a tűzoltásra használt anyagokkal.”

A tervek szerint az oktatás folytatódik, és a városi támogatásoknak köszönhetően a tiszakálmánfalvi egyesület épületét a közeljövőben felújítják, benne oktatóközpontot terveznek létrehozni.

tűzoltás
Tiszakálmánfalva
tinik

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.