Ugrás a tartalomra

Nem született egyezség az olasz mentőhajó ügyében

2018.08.24
22:22
Forrás
MTI
Nem született egyezség az olasz mentőhajó ügyében a pénteki brüsszeli migrációs találkozón - közölték diplomáciai források.

Az Európai Bizottság kezdeményezésére tucatnyi uniós tagország kormányának képviselői rendkívüli egyeztetést folytattak a migrációs helyzet hosszú távú kezelése érdekében. A névtelenséget kérő illetékesek arról számoltak be, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem tizenkettő, hanem csak tíz ország képviselői voltak jelen az ülésen. A Diciotti nevű járőrhajójának fedélzetén tartózkodó menedékkérők csak Olaszország számára volt a legfontosabb kérdés, a többiek inkább a Földközi-tengeri mentőhajók helyzetének rendszerszintű megoldásával akartak foglalkozni, így nem sikerült egyezségre jutni - mondta egy uniós tisztségviselő. Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes csütörtökön és pénteken is hangsúlyozta: ha az EU nem lép, és nem osztja szét a parti őrség Catania kikötőjében horgonyzó hajóján tartózkodó menedékkérőket a tagországok között, Olaszország leállítja befizetéseit az uniós kasszába. A Diciotti fedélzetén levő bevándorlók egyre türelmetlenebbek, többen éhségsztrájkba is kezdtek, miután már csaknem tíz napja vesztegelnek a tengeren. A 177 fős migránscsoport tagjai közül szerdán 27 kísérő nélküli kiskorúnak engedélyezték a partra szállást.

Olaszország
migránsok

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.