Ugrás a tartalomra

Csökkent a forgalom a szerbiai határátkelőkön

2018.08.28
15:50
2018.08.28
19:45
Forrás
Pannon RTV
Hétköznap fokozatosan csökken a forgalom a szerbiai határátkelőkön. A hétvégén azonban ismét hosszabb várakozásra kell számítani a Nyugat-Európába, évi szabadságukról visszatérő vendégmunkások miatt.

Ma délelőtt a Horgos-Röszke autópálya határátlépőnél mindkét irányba nagyjából fél órát kellett vesztegelniük az átutazóknak.

A múlt héten még hosszú sorok, türelmetlen emberek, embert próbáló meleg és többórás várakozás fogadta azokat az utazókat, akik a szerb-magyar határra érkeztek.

Ma viszont a gépjárművezetők délelőtt a Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél kevesebb mint fél óra alatt átjutottak a magyar oldalra. Nyilas Oszkárék gyakran utaznak Topolyáról Kecskemétre, az elmúlt hetekben eseteként több órát is a határátkelőn vesztegeltek.

Nyilas Oszkár, Topolya:
„- Az utóbbi hetekben mit szóltak a nagy forgalomhoz, akkor is utaztak?
- Igen, az tragédia volt, nagyon sokat kellett várni. Egész az első benzinkútnál volt a sor, volt amikor beleálltunk abba a sorba.
- Akkor mennyit várakoztak?
- Volt mikor négy órát is.”

Polyák Árpád, Zenta: „Mórahalomra megyünk. Eddig nem sokat várakoztunk, úgy 20-25 perc lehet.”

A Horgos-Röszke közúti határátkelőnél a napokban nem várható nagyobb torlódás - nyilatkozta Nemanja Perišić a horgosi határrendőrség segédparancsnoka.

Nemanja Perišić, határrendészeti segédparancsnok, Horgos: „Pillanatnyilag a gépjárművek és az autóbuszok forgalma a kilépő és a belépő oldalon is mérsékelt intenzitású, és nem észleltünk hosszabb várakozási időt.”

A Kelebia-Tompa határátkelőn a délelőtt folyamán a gépjárművezetőknek nem kellett várakozniuk.

A Kelebia-Tompa határátlépőnél a hétvégén azonban ismét hosszú sorokra torlódhatnak fel, erre számítanak a határrendészet munkatársai.

Zoran Novak, parancsnok, Szabadkai Határrendőrség: „Tegnap és ma, tehát a hét első két munkanapján nem volt nagy torlódás, és nem volt várakozás sem. A hétvégén viszont tovább tartott az átjutás, különösen szombaton, akkor 60-180 percet kellett várakozni.”

A gyorsabb átlépés érdekében érdemes a kisebb határátkelőket választani. A helyzet óráról-órára változhat, így mindenképpen tájékozódjanak az utazók indulás előtt a közösségi háló határfigyelő csoportjaiban, illetve a police.hu honlapon.

határátkelő
forgalom

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.