Ugrás a tartalomra

Együttes ülést tartott a szerb és a boszniai szerb kabinet Trebinjeben

2018.08.29
15:37
2024.03.19
08:41
Forrás
Szerbiai RTV
Véget ért a szerb és a boszniai szerb kabinet kormányközi ülése Trebinjében. Szerbia 2014 óta 21,5 millió eurót fektetett be, illetve küldött támogatásként a Boszniai Szerb Köztársaságba.

Ebből a pénzből volt, ahol vízvezetékeket újítottak fel, Trebinjeben az óváros revitalizációjához járultak hozzá, ma pedig egy Szerbia nevű óvodát is megnyitottak.

Az együttműködés folytatódik - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő. Ez alkalommal 16 fontos megállapodást fogadtak el - tette hozzá Željka Cvijanović, a Boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnöke.

A két kormány most találkozott 9. alkalommal. Legutóbb novemberben Belgrádban tárgyaltak. A legnagyobb előrelépések a turizmus, az energetika, az infrastruktúra, a közigazgatás és a szervezett bűnözés elleni harc terén történtek - mondta a szerb kormányfő.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Az energetika terén, ahogy azt folyton mondom is, itt van a legtöbb lehetőségünk. Az energetikai bizottságoknak két ülésük volt, most pedig aláírunk egy közös megállapodást két fontos vízerőmű-központról, és remélem, hogy a következő kormányülésig konkrét előrelépések is lesznek. Az infrastruktúrát már említettem, a biztonságügyi együttműködést szintén mondtam. Csak az idén Szerbia a Boszniai Szerb Köztársaság különböző projektjeit 8 millió 750 ezer euróval támogatta.”

Trebinye
szerb
kormány
boszniai szerb

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.
07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.