Ugrás a tartalomra

Káros vegyi anyag került a levegőbe a Krím félszigeten

2018.08.30
18:22
2018.08.30
18:32
Forrás
MTI
A helybeliek arról is beszámoltak, hogy többen allergiás reakcióra emlékeztető tüneteket észleltek magukon.

Nagy mennyiségű káros vegyi anyag, egyes feltételezések szerint párolgó kénsav terjeng a levegőben a Krím félsziget északi részén fekvő Armjanszk városában és környékén, amitől bűzös és fojtogató a levegő, a fémtárgyakon pedig rozsdás, illetve szürkészöld lerakódás képződött - adták hírül ukrán híradások.

A felvételeken ajtókilincseken, radiátorokon, autók tetején, játszótéri játékokon látható rozsdaszerű lerakódásokat látszottak. A helybeliek bizonyosra veszik, hogy kénsav került nagy mennyiségben a levegőbe, amiért szerintük egy vegyi üzem a felelős. A kénsav koncentrációjának megnövekedését a levegőben az okozta, hogy elapadt a víz az üzemet ellátó víztározóban.

Krim
szennyezés
vegyszer

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.