Ugrás a tartalomra

Felújított épületben kezdődött a tanév Horgoson

2018.09.03
14:22
2018.09.03
18:13
Forrás
Pannon RTV
A tanév első napján felújítva fogadta a diákokat a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola.

Az oktatási intézmény egyre korszerűbb és felszereltebb, ami főként a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásának köszönhető. Ez alkalomból a diákok ünnepséggel készültek. Idén 56 új diák kezdi meg tanulmányait Horgoson.

A Tartományi Oktatási Titkárság támogatásával számos beruházás valósult meg a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában a nyári szünidő alatt. Ennek köszönhetően a diákok egy sokkal felszereltebb iskolában kezdhetik meg a tanévet.

Az elmúlt két hónapban folyamatosan zajlottak a munkálatok a horgosi iskolában. A Tartományi Oktatási Titkárság három millió dinárral járult hozzá az intézmény mostani felújításához - mondta Szekeres Valentin, az iskola igazgatója.

Szekeres Valentin, igazgató, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Folytatni tudtuk a mögöttem lévő két épületet összekötő ablakcserét, illetve ebből még a továbbiakban a tornateremben az ablakokra a védőháló került, és funkcionális radiátorburkoló is lett telepítve.”

Tavaly óta összesen hat millió dinárt tudtak biztosítani a tartományi költségvetésből a Kárász Karolina Általános Iskola korszerűsítésére.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Nagyon fontos, hogy az egész Vajdaságban és itt, Horgoson is egyre jobbá váljanak a körülmények az iskolai épületeinkben. Azok a szükséges munkálatok, amelyeket el kell végezni, megvalósuljanak. Az épületek szigetelése és nyílászárói megfelelőek kell, hogy legyenek, hiszen ezzel a fűtési költségek is csökkennek.”

A tartományi oktatási titkár hozzátette, a jövőben is szeretnék támogatni a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola fejlesztését.

Horgos
Kárász Karolina iskola
Nyilas Mihály
Szekeres Valentin

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.