Ugrás a tartalomra

Magyar óvónőre van szükség Székelykevén

2018.09.07
16:23
Forrás
Pannon RTV
Idén 17 magyar gyerek járna bölcsődébe a településen.

2017-ben a Magyar Kormány támogatásával, a Magyar Nemzeti Tanács segítségével felújítási munkálatok folytak a székelykevei óvodában. Tavaly decemberben be is indult az oktatás.

Idén szeptemberben óvónőhiány jelentkezett az intézményben. Egy szakemberre lenne szükség, aki a bölcsődében foglalkozna a magyar gyerekekkel. A kicsikre reggel 8 és 12 óra között vigyázna a szakember. A szülök kétségbeesetten várják a megoldást.

Molnár Anita, szülő: „Kicsit csalódottak voltunk, mert elszomorító, hogy ebben a szép óvodában nincs, ki dolgozzon. A 3 éves kislányom is nagyon várta, hogy végre óvodás legyen. Mindent időben be is szereztünk. Az utolsó pillanatban tudtuk meg, hogy nincsen óvónő. A dolgozó szülők számára is nagy segítséget nyújtana, ha beindulna az óvoda, mert nehéz megoldani a felügyeletet.”

 

A bölcsőde a Žarko Zrenjanin Általános Iskolához tartozik.

Salamon Géza, igazgató, Žarko Zrenjanin Á. I., Székelykeve: „A falubeli óvónéni szülési szabadságra ment, utána két óvónénit kértem fel munkavállalás céljából, az egyik simán elutasította a kérésünket, a másik pedig elvállalta, majd utána ő is lemondta.”

Idén 17 bölcsődés magyar gyerek lenne Székelykevén. Ketten másik településről járnának. Az igazgató szerint ez előrehaladást jelent, mert ennek köszönhetően lehet, hogy idővel növekedni fog a létszám: „Nekünk pillanatnyilag nincs óvónénink, de nagyon bízok abban, hogy hamarosan megoldjuk ezt a gondot. Lehetne ez is egy felhívás a munkanélküli óvónénik számára, hogy várom a jelentkezésüket.”

Székelykevén jelenleg egy vegyes óvodás csoport működik magyar óvónéni felügyelete alatt, amelybe 27 gyerek jár.

Székelykeve

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.