Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a Kanizsai Írótábor

2018.09.07
13:48
2018.09.07
22:20
Forrás
Pannon RTV
Tolnai Ottó A két steril pohár című legújabb regényét mutatták be csütörtökön a 66. Kanizsai Írótábor nyitónapján.

A 66. Kanizsai Írótábor nyitónapján az egybegyűltek a Népkertben az írótábor emlékművénél, majd a Dobó-Koncz szobornál koszorúztak.

A táborába Pomogáts Béla budapesti irodalomtörténész, a Kanizsai Írótábor anyanyelvi konferenciájának tiszteletbeli elnöke minden évben ellátogat: „Mindig bizonyosságot szerezhetek arról, hogy a magyar irodalom nem egyszerűen szónak és nyomtatott betűknek a dolga, hanem a személyes kapcsolatoké is. A barátságnak, az összefogásnak, az összetartozásnak az ereje működik ebben az irodalmi kultúrában.”

Humorban nem ismerek tréfát, Karinthy híres mondata az idei írótalálkozó címmondata. Bordás Győző, a 66. Kanizsai Írótábor szervezőbizottságának elnöke a megnyitón elmondta, hogy az idei alkotótábort a hiányműfajoknak szentelik, ezért mutatták be Szerbhorváth György monodrámáját is.

Bordás Győző, a 66. Kanizsai Írótábor szervezőbizottságának elnöke: „Ha már a hiányműfajról beszélünk, akkor fel szeretnénk hívni arra a figyelmet, hogy mind kevesebb drámai előadás, színházi előadás, film születik itt a Vajdaságban, mert valahol az egykori sokszínűségét veszítette el ez a mi irodalmunk érzésünk szerint.

Bemutatták Tolnai Ottó Kossuth-díjas író legújabb regényét, amelynek A két steril pohár a címe. A kiadvány a szerző Szeméremékszerek című prózafolyamának első kötete, amelyben a főszereplő T. Olivér érdekes, kalandos utat jár be Palicson.

Tolnai Ottó, író, Palics: „Mikor Palicsra kerültem, mivel feleségem palicsi, akkor meg is akartam szabadulni a Teleptől, és örültem, hogy egy új helyre kerülök. Azt hittem, hogy új módszerekkel fogok dolgozni, de alighogy elkezdtem írni, észrevettem, hogy ugyanazt folytatom ugyanazzal a módszerrel, tehát ponttól pontig közlekedem, írom le az utcákat, a házakat, a szomszédot, a külső részt, a tavat, sorba minden fát. Lassan a helynek is a nagy-nagy topográfikus leírása születik.

Pénteken irodalmi tanácskozást tartottak, majd a vajdasági könyvkiadók eredményeiről számoltak be az illetékesek.

Magyarkanizsa
Magyarkanizsai Írótábor
Szerbhorváth György
Tolnai Ottó

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.