Ugrás a tartalomra

Elérte az amerikai partokat a Florence hurrikán

2018.09.14
09:42
2018.09.14
09:49
Forrás
hvg.hu
Elérte az USA keleti partját a Florence nevű hurrikán, amely ugyan valamelyest lecsendesedett, viszont rekordmennyiségű esőt hoz Észak- és Dél-Karolina állam területére.

Már közel 150 ezer otthonban nincs áram, és gyilkos villámáradások alakulhatnak ki. A partközeli területeken óránként 150 kilométeres sebességű szél dühöng, szakad az eső, és az amerikai illetékesek szerint az egyes szintűvé vált hurrikán annak ellenére nagyon sok embert veszélyeztet, hogy a szél ereje valamelyest lecsendesedett. Észak- és Dél-Karolina államban több mint egymillió embert telepítettek ki, és közben megtelőben vannak az újonnan menekülők számára nyitott átmeneti szállások is. Az előrejelzések szerint szombatig szakadni fog az eső és sok ezermilliárdnyi liter víz zúdul majd le az égből.

Foto: Tanjug/Sun Journal via AP/ Gray Whitley

hurrikán
Florence
Amerikai Egyesült Államok

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.