Ugrás a tartalomra

Működik a topolyai egészségház felújított ifjúsági tanácsadója

2018.09.17
17:29
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek és fiatalok bizalommal fordulhatnak problémáikkal a szakemberekhez, legyen szó szexuális felvilágosításról, drogproblémákról, lelki gondokról, erőszakról vagy akár súlyfeleslegről.

Pszichológus, nőgyógyász, gyermekorvos, védőnő, táplálkozástudományi szakember fogadja őket megfelelő modern és diszkrét környezetben. A topolyai egészségház ifjúsági tanácsadója a gyermekosztály felőli főbejáraton és a Joó Lajos utcai hátsó bejáraton is megközelíthető, ezzel biztosítják a diszkréciót, hogy a fiatalok minél szabadabban merjenek fordulni problémáikkal a szakemberekhez.

A gyerekek, fiatalok nem elég tájékozottak és sokszor szégyellik problémáikat, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt évben két 13-14 éves lány is szült gyermeket. Dr. Cservenák Péter, nőgyógyász, Dr. Hadzsy János Egészségház, Topolya: „Bízunk benne, hogy ez egy olyan helyszín, ami miatt az egész teljesen diszkrét, egy eldugott része az egészségháznak, több helyről is megközelíthető, hogy ne legyen szembetűnő senki számára se, úgyhogy bízunk benne, hogy ez valamelyest lendít ezen a dolgon. Megpróbáljuk újraindítani, a szexuális tanácsadás nem is ált le, de újraéleszteni a táplálkozásról, az erőszakról szóló tanácsadást meg a kábítószerekről szóló tanácsadást.”

Az ifjúsági tanácsadóba hétköznaponként dél és egy óra között várják a fiatalokat. Hétfőnként pszichológus, keddenként nőgyógyász, szerdánként gyermekorvos, csütörtökönként védőnő, péntekenként táplálkozási tanácsadó áll rendelkezésükre. Dr. Kálóczi Dóra, igazgató, Dr. Hadzsy János Egészségház, Topolya: „Önkéntesen is tudnak jönni, létezik egy telefonszám, tehát Zita nővérnél lehet bejelentkezni, csak felhívják és ő ad időpontot, tehát megbeszélik, ugyanúgy természetesen pszichológus is iskolapszichológus vagy pedig pedagógus tanácsára is lehet a tanácsadóba fordulni, de mindenféleképp bejelentkezés szükséges.”

A 064/659-11-10-es telefonszámon kérhetnek időpontot a segítségre szoruló gyerekek és fiatalok. A tanácsadó felújítását Slavica Đukić Dejanović, népesedési politikával megbízott miniszter kabinetje támogatta.

Topolya
egészségház
ifjúsági tanácsadó

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.