Ugrás a tartalomra

Jótékony célra alkotnak a fafaragók Oromhegyesen

2018.09.19
12:49
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Kis- és nagyméretű faszobrok, valamint padok is készülnek a VIII. Nemzetközi Fafaragó-táborban Oromhegyesen. Idén 10 vajdasági és magyarországi amatőr és képzett alkotó érkezett a négynapos táborba.

Újra megtelt az oromhegyesi Alkotóház művészetkedvelő fafaragókkal. Szalai Norbert visszajáró vendége a Fafaragó-tábornak, és a pár nap alatt több alkotást is készített. Szalai Norbert, Nagyatád, Magyarország: „Vasárnap érkeztem a többiekkel együtt. Ez a második munkám, amit itt ez alatt az idő alatt elkészítettem, itt a háta mögött van a tavaly általam faragott Szent István szobornak a párja, Gizella. Amit elkészítettem, illetve amit most készítek, amin most dolgozom, a Betlehem három királya közül az egyik lesz.”

A budapesti székhelyű Falvak Kultúrájáért Alapítvány is képviseltette magát a táborban, a kuratórium elnöke, Nick Ferenc különleges feladatot kapott az idei évben: „Népi faragást bíztak rám, először is 3 padnak a lábait, és egy padnak a háttámláját, azzal a kikötéssel, hogy ez legyen a tábor padja, tehát a neveket kellett felírnom rá.”

A tábor megálmodója szerint adományként, jótékony célra ajánlanak fel minden elkészült faragványt. Erdélyi István, elnök, Ulmus Egyesület, Oromhegyes: „Az alkotások több helyre készülnek, úgy, mint minden évben. Oromra a templomba készítünk egy Gizella királynőt, valamint Magyarkanizsára csinálunk egy saját Betlehemet, és díszpadokat faragunk, amelyeket Magyarkanizsa község területén fogunk kihelyezni.”

A tábort az Ulmus Egyesület és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület hozta létre, és Magyarkanizsa önkormányzata, valamint a Magyar Kormány támogatta.

Oromhegyes
fafaragó tábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.