Ugrás a tartalomra

Gyerekeknek koncertezett a Juhász zenekar

2018.09.19
13:59
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Népzenétől, gyermekdaloktól volt hangos a bácsfeketehegyi Kultúrotthon kedden este. A Juhász zenekar koncertjén énekelni, táncolni tanultak a gyerekek, és megismerkedhettek a népi hangszerekkel.

A koncertet a Feketics Művelődési Egyesület szervezte, a belépő ingyenes volt mindenki számára.

A gyerekek már az első dallamokra táncra perdültek, és együtt énekelték a népdalokat a Juhász zenekarral. Rövid idő alatt igazi mulatozás alakult ki a Kultúrotthonban. Vajda Noa Pálma: „Voltam már egy ilyen Juhász koncerten, már volt pár évvel ezelőtt és nagyon jó a társaság, azért jöttem vissza.”

A népi hangszerekkel is megismerkedhettek a gyerekek. Nagy Balázs: „Bemutatták a brácsát, a hegedűt, a citerát meg a bőgőt. Tetszett a hangszerek közül a hegedű, mert én alapból hegedűn játszom már három éve, meg a cifrás.

A Juhász zenekar évek óta készít gyermekprogramokat, két, elsősorban gyermekeknek szánt lemezükkel pedig folyamatosan turnéznak. Céljuk, hogy a gyerekek testközelből ismerjék meg a népzenét. Juhász Gábor, zenekarvezető: „Olyan műsorokat állítunk össze, amelyek a gyerekek számára érdekes szövegeket, érdekes dallamokat tartalmaznak, amiket könnyen megtanulnak, könnyen a fülükbe megy és ezzel is népszerűsítjük a gyerekek körében a magyar népzenét, bemutatjuk nekik a hangszereket, vannak itt vonós hangszerek, vannak itt pengetős hangszerek, ezeket is meg tudják tanulni, meg tudják tanulni a különböző ritmusgyakorlatokat, ezzel is fejlesztjük a ritmuskészségüket, megtanulnak énekelni, megtanulják a hagyományokat.”

A bácsfeketehegyi teltházas koncerten a helyi néptáncos gyerekeken kívül a legkisebbeket is elhozták a szülők, valamint sokan érkeztek Kishegyesről is mulatozni a Juhász zenekarral.

Bácsfeketehegy
Juhász zenekar
gyermekdal
népzene
Feketics

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.