Ugrás a tartalomra

Az Újvidéki Színház idei évadának szlogenje: Szívlázadás!

2018.09.19
14:35
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Hat új bemutatót láthat majd a közönség az Újvidéki Színház most kezdődő évadában. A program részleteit szerdán délelőtt ismertette az intézmény vezetősége.

Szívlázadás! Ezzel a szlogennel indítja el szeptember 24-én új évadát az Újvidéki Színház. A repertoárban ez alkalommal a meghasonlott, összetört szívek történeteire fektetik a hangsúlyt. Az új előadásokat Puskás Zoltán, Jaka Ivanc, Lénárd Róbert, Tara Manić, Dejan Projkovski és Szabó K. István rendezik majd. Lénárd Róbert, művészeti vezető, Újvidéki Színház: „Az idei hőseink valahogy nem azt választják, hogy ököllel mennek neki a szélmalomnak, mint a tavalyiak, hanem egy finomabb formáját választják a lázadásnak. A szívükkel lázadnak, hogy úgy mondjam.”

A múlt évad során az Újvidéki Színház nagyon széles kulturális térben ért el eredményeket – mondta el Venczel Valentin, az intézmény igazgatója. Az előadásaikat egyebek között Budapesten, Szkopjéban, Koperben és Kazahsztánban is sikerrel játszották. 11 fesztiválon vettek részt, amelyekből 7 volt versenydíjas és ezekről összesen 11 díjjal tértek haza. Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Egy területet könnyű elfoglalni, viszont jóval nehezebb megtartani. Tehát mi a saját eredményeinknek egyfelől a megtartását szeretnénk, másfelől meg tulajdonképpen ezen a nagyon széles kulturális téren belül a saját pozíciónknak a stabilizálását, tartósságát szeretnénk biztosítani.”

A tavalyi év sikerét követően november elején a színház újra megszervezi a Synergy nevű, kisebbségi nyelven játszó színházakat összefogó fesztivált. Lesznek koprodukciós előadások is, illetve egyéb kulturális jellegű rendezvényeket is tartanak. Az érdeklődők idén többféle bérletdíjat is válthatnak az előadásokra.

Újvidéki Színház
Szívlázadás!
Venczel Valentin
Lénárd Róbert

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.