Ugrás a tartalomra

Összefogással, szakmai felkészültséggel a gyerekeinkért

2018.09.19
21:12
2018.09.24
17:19
Forrás
Pannon RTV
Összefogással, szakmai felkészültséggel a gyerekeinkért címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a csókai Művelődési házban.

A Magyar Összefogás listájának jelöltjei mellett 40 pedagógus vett részt a beszélgetésen.

A csókai Vegyészeti-Élelmiszeripari Középiskolában jelenleg 110 diák tanul. A környezetvédelmi technikus szak megmaradásáról is szó esett a mostani szakmai találkozón, hiszen az országban csak ebben az iskolában tanulhatják magyar nyelven ezt a szakmát a diákok.

Rigó Flórián, tanár, Vegyészeti-Élelmiszeripari Középiskola, Csóka: „Fontos volt számunkra, hogy a Magyar Nemzeti Tanácsból itt voltak a képviselők, akik most is küzdenek azért, hogy a csókai középiskolának a környezetvédelmi technikus szaka megmaradjon, és a kis létszám ellenére megnyitásra kerüljön, ez számunkra fontos nagyon.”

 

Csikós Krisztina elmondta, fontos, hogy a Magyar Összefogás listájának jelöltjeként meghallgassa a Csóka község területén dolgozó pedagógusokat.

Csikós Krisztina, jelölt, Magyar Összefogás: „Ez alkalommal ők mesélnek a problémáikról, szükségleteikről, igényeikről, amelyet aztán a Magyar Nemzeti Tanács különböző programokkal tud támogatni, segíteni.”

Jerasz Anikó a Magyar Összefogás listájának jelöltje beszédében kitért arra, hogy a Magyar Nemzeti Tanácshoz Csókáról is érkeznek kérelmek, amelyek a kis létszámú tagozatok megnyitása kapcsán fogalmazódnak meg.

Jerasz Anikó, jelölt, Magyar Összefogás: „A csókai Jovan Popović Általános Iskola kihelyezett épületében, a feketetói épületben megnyílik a kombinált magyar nyelvű tagozat. A csókai központi épületben pedig megmarad a két nyolcadikos osztály, és önállóan működnek majd a továbbiakban. Valamint a középiskolában a három éves, kombinált szakirány és a négy éves szakirány érkező kérelem is valószínűleg pozitív elbírálásban fog részesülni.”

A beszélgetésen is szóba kerülő, Csóka község területén lévő általános iskolákban jelenleg összesen 687 diák tanul.

Csóka

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.