Ugrás a tartalomra

Horror és vörösbor a palicsi Abbáziában

2018.09.21
14:07
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Különleges filmfesztivált rendeztek Palicson. Középpontjában a horrorfilmek és a vörösbor szerepelt. A negyedik Dead Lake Horror & Wine Festival helyszíne a tópart közelében lévő Abbázia mozi.

Három estén át horrorfilmeket vetítenek. A vetítések között különböző borokat kóstolhatnak az érdeklődők. A nyitónapon 20 órától Az apáca című filmet tűzték műsorra, ezután pedig a Ruin Me című alkotást láthatta a közönség. A szervezők szerint Szerbiában egyre nagyobb igény mutatkozik a horrorfilmek iránt. Milan Todorović, a fesztivál programigazgatója elmondta, az Abbázia mozi és a Palicsi-tó hangulata adta az ötletet a fesztivál megszervezésére.

Milan Todorović, programigazgató, Dead Lake Horror & Wine Festival: „Mindenekelőtt ez az épület itt mögöttünk, az Abbázia mozi, amely az egyik legrégebbi mozi a régióban, Szerbiában mindenképp. A hely diszkrét megjelenése hatott ránk, amikor terveztük a fesztivált, meg a tó, amely tulajdonképpen halott. A Dead Lake Festival koncepciója az, hogy kihasználjuk ezt a helyszínt, amely képes idevonzani a közönséget a Palicsi-tó gyönyörű környezetébe, ahol ugyan szeptemberben sem lehet fürdeni. Másrészt pedig a borral kapcsoltuk össze a fesztivált, mivel a New York Times bemutatta Szabadkát, ahová a borok miatt is érdemes ellátogatni.” 

Abbázia mozi
horrorfilm
vörösbolt
fesztivál

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.