Ugrás a tartalomra

Iskolanap volt Tiszaszentmiklóson

2018.09.21
15:38
2018.09.21
17:16
Forrás
Pannon RTV
Iskolanapot tartottak ma a tiszaszentmiklósi Dr. Tihomir Ostojić Általános Iskolában. Átadták a nyáron felújított mellékhelyiségeket is.

Emellett egy képkiállítást is megnyitottak az iskola tornatermében.

Az újonnan felújított mellékhelyiségeket a tartományi oktatási altitkár és Csóka polgármestere közösen adta át. Vajdaság 3 millió 100 ezer dinárral támogatta a beruházást.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási altitkár: „A tartományi titkárság két éve belekezdett egy projektbe, amely a tartomány területén található iskolák felújításáról szól. Az elmúlt időszakban több ízben írtunk ki pályázatot.”

A felújításhoz Csóka község önkormányzata 2 és fél millió dinárral járult hozzá.

Gyömbér Stana, polgármester, Csóka: „Úgy vélem, hogy ez az intézmény az egyik legkorszerűbb intézmény Szerbia területén. Örömmel és elégedettséggel tölt el, amikor a gyerekeknek ilyen körülményeik vannak az életükhöz és a munkájukhoz egy iskolában.”

Az iskola eddig 7 nagykövetséggel dolgozott közösen. Ennek köszönhetően jelentős beruházásokra került sor.

Antonije Cicmil, igazgató, Dr. Tihomir Ostojić Á.I., Tiszaszentmiklós: „Az első beruházásunk a japán nagykövetséggel volt, amikor kicseréltük az össze ablakot és ajtót alumíniumra, nem PVC-re, hanem alumíniumra. Így 40 százalékos energia megtakarítást sikerült elérnünk.”

A hivatalos átadót követően megnyitották a 13. Képzőművészeti Tábor képkiállítását. A tárlat egyben a szakkör házigazdájának, Radomir Brkušanin festőművésznek az emlékkiállítása is volt.

Andrea Beata Bicok, tanár, Dr. Tihomir Ostojić Á.I., Tiszaszentmiklós: „Halálával hatalmas űrt hagyott maga után. Számunkra hatalmas feladatot is jelent ez, hogy a képzőművészeti szakkört megtartsuk azon a szinten, amelyen az előző években is volt.”

A tárlatmegnyitó után a vendégek közösen átvonultak a helyi Ifjúsági Otthonban, ahol az iskolai diákjainak alkalmi műsorát tekinthették meg.

Tiszaszentmiklós

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.