Ugrás a tartalomra

3 millió euró gyógykezelésre

2018.09.21
16:18
Forrás
Szerbiai RTV
Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Emellett még 17 millió eurót fordítottak ritka betegségek gyógyítására. A szerb kormány ugyanakkor felszólította a polgárokat, hogy azokban a helyzetekben, amikor segítségre van szükségük, forduljanak a Szerbiában sikeresen nem gyógyítható betegségeknek, állapotoknak és sérüléseknek a kezelésére létrehozott költségvetési alaphoz. Azok a polgárok, akiknek külföldi gyógykezelésre van szükségük, a 011/2656-384 és a 011/3614-700 telefonszámokon, vagy a sanja.tomic@zdravlje.gov.rs és a jugoslav.kelecevic@zdravlje.gov.rs e-mail címeken jelentkezhetnek. Az alapot 2014-ben alapították és azóta, 2018. június 30-ával bezárólag, 1975 gyereket küldött külföldi gyógykezelésre, amiért mintegy 23 millió eurót fizetett.

szerb kormány
gyógykezelés

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.