Ugrás a tartalomra

Megtiltanák a lépcsőkön való üldögélést Velencében

2018.09.22
14:30
Forrás
021.rs, The Guardian
A polgármester szerint 50 és 500 euró között kellene büntetni azokat, akik ülnek vagy fekszenek a város lépcsőin. A legdurvább esetekben akár ki is tiltaná a rendetlenkedő turistákat.

A tervezetről októberben döntenek. A hatóságok a csónakokból szóló zenét is betiltanák. Az olaszországi városban már most egy sor szabály van érvényben: tilos a részeges magatartás, az úszás és láblógatás a csatornarendszerben, de nassolni sem szabad a lépcsőkön ülve vagy járva. Nyaranta úgynevezett illemangyalok járják az utcákat, hogy a turistáknak jelezzék, ha szabálytalanságot követnek el. Velencében régóta probléma a turizmus szabályozása, hiszen a város naponta 60 ezer látogatót fogad. 

Velence

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.