Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Pannon RTV dokumentumfilmjét Budapesten

2018.09.22
15:25
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a Sörös Imre és a Pongrátzok című dokumentumfilmet a budapesti Ars Sacra Filmfesztiválon. Az alkotást a Pannon RTV csapata készítette 2016-ban, rendezője Kozma Zoltán.

Az Ars Sacra fesztiválon olyan filmeket vetítenek és díjaznak, amelyek emberi sorsokat, a magyarság történelmét, kiemelkedő személyiségeit, szakrális témákat vagy a határon túli magyarság sorsát mutatják be. Idén 83 filmet neveztek, közülük 6-ot a határon túli területekről. Vetítésre összesen 44 alkotást javasolt az öttagú zsűri: Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer és Gőbel Ágoston újságíró.

Az Ars Sacra Filmfesztivál szeptember 15-e és 23-a között zajlik Budapesten, a Tabán ArtMoziban. A beküldött filmeket a közönség ingyen tekinthette meg. A díjátadót vasárnap este tartják.

Sörös Imre és a Pongrátzok
A temerini Sörös Imre 1956 őszén Renner Péterrel együtt a Corvin közi főparancsnok, Pongrátz Gergely mellett látott el bizalmi megbízásokat, a forradalom és szabadságharc leverése után pedig futári szolgálatot teljesítettek Bécs és Budapest között. A futárszolgálat melletti feladatuk az volt, hogy menekítsék ki Bécsbe az itthon maradt Pongrátz Ernőt és családját. A film feleleveníti Sörös Imre életét, a szöktetés feladatát és kockázatát.

A film itt nézhető: 

Budapest
Ars Sacra
filmfesztivál
dokumentumfilm
Pannon RTV
Kozma Zoltán

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.