Ugrás a tartalomra

Sikeres volt a Szabadkán elhelyezett migránsok és a helyiek közös aktivitásainak projektje

2018.09.25
16:11
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Sikeresen befejeződött az Ana és Vlade Divac Alapítvány által megvalósított, a szabadkai lakosság támogatását célzó projekt, amelynek eredményeit kedden be is mutatták.

Az eseményen az önkormányzat nevében jelen volt Ilija Đukanović. A szabadkai Városi Tanács szociális ügyekkel megbízott tanácstagja kiemelte: a szerbiai menekültügyi válság által érintett közösségek lakosságának támogatása elnevezésű projekt célja a helyi lakosság és a szabadkai ideiglenes befogadóközpontban elhelyezett migránsok közös aktivitásainak megszervezése.

A befogadóközpontban egyébként jelenleg 55-en tartózkodnak, köztük 11 család. Életkörülményeik javításához és itt tartózkodásuk tartalmasabbá tételéhez is hozzájárul az Ana és Vlade Divac Alapítvány. A program megvalósításába nagyon sok embert sikerült bekapcsolni, ami különösen nagy értéket jelent az itt élő közösség számára, a művelődés, az oktatás, az egészségügy, a sport, a biztonság és a környezetvédelem terén - mondta Ilija Đukanović.     

Ilija Đukanović, szociális ügyekkel megbízott tag, Városi Tanács, Szabadka: „Fontos, hogy a projektben részt vettek a befogadóközpontban tartózkodó gyerekek és a szüleik. A különféle aktivitásokba bekapcsolódott az Autizmus Egyesület, akik átfestették a játszóteret a város központjában, míg a Ceruza, amely Szívvel ír Egyesület egy rostélyt készített a befogadóközpontban, ennek megépítésében a befogadóközpontban tartózkodók is részt vettek, hiszen ezt saját maguknak készítették, mert az ott elszállásoltak használják. Fontos, hogy ezekben a programokban együtt vettek részt a szabadkaiak és azok a migránsok, akik jelenleg a mi befogadóközpontunkban vannak.”

migránsok
Szabadka
Ana és Vlade Divac Alapítvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.