Ugrás a tartalomra

A Magyar Összefogás lista jelöltjei mutatkoztak be Törökkanizsán

2018.09.27
08:57
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Érdekérvényesítés és párbeszédkészség címmel közösségi találkozót tartottak Törökkanizsán, a könyvtár dísztermében, ahol a közönségnek a Magyar Összefogás lista jelöltjei mutatkoztak be.

A találkozón Erdődi Edvina okleveles jogász a vajdasági magyarok helyzetét taglalta a Kárpát-medencében, valamint a folyamatos párbeszéd fontosságára hívta fel a figyelmet: „Egyértelmű, hogy szükségünk van a polgárok visszajelzésére, az építő jellegű kritikáira, az elmúlt évek munkáiról, és amit a Magyar Nemzeti Tanács kiváltott, illetve hogy tudjunk kapni egy útmutatást a polgárok részéről, hogy mi az, amit szeretnének a jövőben is megvalósítani, illetve szeretnék, hogy a Magyar Nemzeti Tanács erre nagyobb hangsúlyt fektetne.”

Beszédet mondott Paskó Csaba kelebiai plébános is, aki már másodízben szerepel a Magyar Összefogás listáján. A nemzeti tanácsok szerepére világított rá: „Szerbiát sok szempontból akár kritizálni is lehet, de van egy óriási előnye, ez pedig a nemzeti tanácsok lehetősége. Ebben az országban erre lehetőség van, és ezzel a magyar lakosság élhet.”

A találkozón emellett részt vett még Mészáros Zoltán történész, aki a nemzeti tanács jövendőbeli terveit, programjait ismertette a törökkanizsaiakkal.

Magyar Összefogás
Törökkanizsa

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.