Ugrás a tartalomra

Az Osijek nyerte a TSC Cup-ot

2018.09.27
16:51
2018.09.27
18:21
Forrás
Pannon RTV
A topolyai TSC Labdarúgó Akadémia ünnepélyes átadását követően tartották a TSC Cup nemzetközi ifjúsági labdarúgó torna döntőit.

A harmadik helyért a belgrádi Partizan és a dunaszerdahelyi DAC vívta meg a csatát, míg a dobogó legfelső fokáért az eszéki Osijek és a felcsúti Puskás Akadémia küzdött meg.

A topolyai Labdarúgó Akadémia ünnepélyes átadása alkalmából szervezett kétnapos TSC Cup nemzetközi ifjúsági labdarúgó torna harmadik helyéért vívott meccs kezdőrúgását Takács Mihály, a felcsúti Puskás Labdarúgó Akadémia igazgatója végezte el. A lelátón Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is helyet foglalt. Mindeközben médiaházunk történelmet írt, hiszen a Pannon Televízió, fennállása óta, először közvetített élőben focimeccset.

A harmadik helyért folyó csatában az első félidőben a belgrádiak támadtak többet, a pályán egyértelműen a szerb csapat dominált, az első 20 perc azonban 0:0-ás döntetlennel ért véget. A második félidő első percében a Partizan megszerezte a vezetést Petrović jóvoltából. A kapott gólt követően erőre kaptak a dunaszerdahelyiek is. Nem sokkal később Urbán egyenlített 1:1-re. Ez lett egyben a végeredmény is, így a büntetők következtek, amelyből a dunaszerdahelyi DAC került ki győztesen: 9:8-ra nyert a belgrádi Partizan ellen.

Ognjen Uzelac, kapus, FK Partizan, Belgrád: „Ügyesebben kellett volna kapura rúgnunk. Nem baj, a büntetőrúgás az szerencsejáték, lehet győzni, de veszíteni is.”

Angyal Botond, csapatkapitány, DAC, Dunaszerdahely, Szlovákia: „Tényleg nagyon nehéz mérkőzés volt, voltak helyzeteink, persze nem tudtuk kihasználni. De nyertünk. Nyertünk, ez a lényeg.”

A meccseket Magyar Levente is végigszurkolta. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese szerint a TSC Labdarúgó Akadémia felépítése egy újabb bizonyítéka a szerb-magyar kapcsolatok történelmi csúcsának. A külhoni magyarok támogatása pedig továbbra is prioritást élvez.

Magyar Levente, miniszterhelyettes, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyarország: „Akár a kultúráról beszélünk, akár a gazdaságról, vagy a sportéletről, egyre látványosabb, kézzelfoghatóbb és egyre jelentősebb az anyaország támogatása, amit folyósítani tud ezekre a célokra.”

A döntő volt az utolsó mérkőzés a nap folyamán. Az eszéki Osijek a felcsúti Puskás Akadémia ellen játszott az első helyért. Az első félidőben a horvát csapat vezetéshez jutott a harmadik percben, újabb gól nem született a játékrészben. A második félidőt mindkét csapat jól kezdte, és az eszékiek már a 21. percben 2:0-ra növelték az előnyüket. A végeredmény is ez maradt: eszéki Osijek – felcsúti Puskás Akadémia 2:0.

A dobogó második fokára felálló Puskás Akadémia ifjúsági csapatának tagjai elégedettek voltak a szervezéssel.

Gazdag Merse, csapatkapitány, Puskás Akadémia, Felcsút, Magyarország: „Az akadémiáról az a véleményem, hogy nagyon szép, nagyon szépen ki van építve, a pályák is nagyon szépek. Ez a torna egy erős torna, mi egy kicsit könnyebb csoportba kerültünk, így könnyebb volt kijutni.”

Az eszékiek is dicsérték a környezetet, valamint a meccsek hangulatát.

Luka Barić, csapatkapitány, NK Osijek, Eszék, Horvátország: „Nagyon lenyűgözött, nagyon szép minden, sok ember eljött. És íme.”

A győztesnek járó kupát Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke adta át az eszéki Osijek ifjú focistáinak.

TSC Topolya
labdarúgó akadémia
Osijek
Felcsút
labdarúgás

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.