Ugrás a tartalomra

Halnapokat tartanak a hétvégén Palicson

2018.09.29
14:29
2018.09.29
17:02
Forrás
Pannon RTV
A három napon át tartó kulináris rendezvényen a hagyományos halászlé mellett különleges halspecialitásokat is kóstolhatnak az oda látogatók.

Olajban sült halat és bográcsban főtt halászlét is kóstolhattak azok, akik a Palicsi-tó partján sétáltak szombat délután. Az első ízben megszervezett palicsi Halnapokra a szabadkai Kocsis Rózsa is kilátogatott. „Szeretek minden fajtát. A tengerit és a tavi halat is, mindegyiket. Szeretjük a halászlét is, a sültet is, rostélyon. Ahogy sikerül.”

A szervezők gazdag programmal készültek. A halételek mellett, különböző sültek és kirakodóvásár is várja a látogatókat.

Gulyás Violetta, szervező: „Mindenkit halspecialitásokkal várunk. Sült keszege, harcsa, ponty, halászlé. Különböző konyhák ízeit mutatjuk be. Emellett kézműves kirakodóvásárral várjuk a résztvevőket.”

A palicsi Halnapok tartalmasabbá tehetik azon turisták napjait, akik a településen üdülnek - véli Horvát Tímea. Szabadka alpolgármestere szerint azonban a helyi családoknak is jó kikapcsolódást nyújthat az esemény. „Ez egy hétvégi rendezvény. Péntektől vasárnapig tart. Azt gondolom, hogy itt a családok a hétvégi ebédet el tudják tölteni. Nagyon sok finomsággal várják a szervezők őket, hiszen kiállítók is vannak itt, amint látni a háttérben. Aki nem akar főzni vasárnap, az azt gondolom, hogy a halászlét, a sült halakat és különleges halspecialitásokat tud megpróbálni a hétvégén.”

Vasárnap halászlé-főzőversenyt tartanak a tó partján. Egyes résztvevők már szombaton megérkeztek Palicsra.

Miodrag Kujundžić, résztvevő: „A szabadkaiak és a palicsiak sokat tanulhatnak, azonban vannak igazi mesterek is, akik halászléfőzésben mérhetik össze tudásukat. Az eredmény hirdetés vasárnap délután 2 órakor lesz. A szervezők értékes ajándékokat biztosítottak. Ebben a bográcsban pedig a látogatóknak főznek majd. Akik szeretik a halat és legfőképp a halászlét, azok vasárnap jöjjenek el Palicsra. Várjuk önöket!”

A Palicsi-tó partjára azoknak is érdemes kilátogatni, akik nem kedvelik a halat, őket nyárson sült bárány és egyéb finomságok várják. Az előrejelzések szerint vasárnap is szikrázó, napos idő várható.

Szabadka
halnapok

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.