Ugrás a tartalomra

A horvát-magyar gázszállítási tarifa kérdésével az EB-hez fordul a két kormány

2018.10.02
12:57
2024.03.19
08:42
Forrás
MTI
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Tomislav Ćorić horvát környezetvédelmi és energetikai miniszterrel egyeztetett.

A jövő év végére adottak lesznek a fizikai feltételei annak, hogy Horvátországból Magyarországra gázt lehessen szállítani, ezért annak érdekében, hogy egy megkötendő gázvásárlási megállapodás esetén a szállítási tarifákat fixálni lehessen, a két ország az Európai Bizottsághoz fordul - mondta Szijjártó Péter ma sajtótájékoztatón, Budapesten, miután egyeztetett Tomislav Ćorić horvát környezetvédelmi és energetikai miniszterrel. A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, Magyarország érdeke, hogy a 2020-at követő időszakban, amikor lejár az Oroszországgal a jelenleg hatályos, hosszú távú gázvásárlási megállapodás, minél több gázbeszerzési forrás álljon rendelkezésre.

horvát
magyar
gázszállítás
Szijjártó Péter

Most

12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.