Ugrás a tartalomra

Október eleje a gyermekhét jegyében telik Zentán

2018.10.02
14:48
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Már október elsején és másodikán is különféle programokkal várták a község óvodásait és az iskolásokat. A hét hátralevő részében is mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást.

Október 3-án és 4-én a Hófehérke óvoda Dárika bábcsoportja várja az óvodásokat a Művelődési Ház Kamaratermébe. Csütörtökön, október 4-én 10 órától a Csiga Duó lép fel a zentai Sportcsarnokban, akik interaktív zenei foglalkozást mutatnak be az óvodásoknak, majd 14 órától az alsós diákoknak.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „A Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ is nagy hangsúlyt helyez ezeknek a rendezvényeknek a megszervezésére, elsősorban mint társszervező, koordináló, segítő és irányító szereplő. Ugyanakkor szeretnénk az elmúlt évek hagyományait folytatva, és ugyanakkor újításokat is alkalmazva a gyermekhét rendezvénysorozatába bekapcsolódni. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a vidéki közösségek is minőségi, színvonalas rendezvényekhez jussanak.”

Zenta
gyermekhét
Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
Hugyik Richárd

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.