Ugrás a tartalomra

Külhoni magyar gyermekegészségügyi szakemberek továbbképzése Budapesten

2018.10.03
10:23
2018.10.03
17:36
Forrás
MTI
Külhoni magyar gyermekegészségügyi, prevenciós szakemberek számára tartanak képzést mától három napon át Budapesten.

Szilágyi Péter magyar nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos fontosnak nevezte, hogy a külhoni magyar családok egészségügyi problémáikkal magyar szakemberekhez tudjanak fordulni. A képzésre 50 külhoni magyar szakember érkezett Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról. A miniszteri biztos a Szabadkai Magyar Rádiónak adott interjút délelőtt.

Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos, Magyarország: „Próbáljuk megteremteni azokat a lehetőségeket, ahol az anyaországi, illetve a külhoni szakemberek tudnak találkozni egymással. Igazából az a cél, hogy a kapcsolati háló kialakuljon. Ahogy Velkey úr is a megnyitóban elmondta: ne csak az ismerkedésről legyen szó, ne csak a tudomásul vételről a különböző határon túli kollégák esetében, hanem legyen szakmai együttműködés. Erre is vannak nagyon jó példák és ezt szeretnénk tovább erősíteni.”

Budapest
Szilágyi Péter
gyermekegészségügy

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.