Ugrás a tartalomra

Csaknem teljesen leégett egy családi ház Szabadkán

2018.10.04
13:30
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A Dusnoki család férfi tagja, Tamás jelenleg kórházban van, mivel a tűz oltása közben súlyos égési sérüléseket szerzett. A családnak szinte mindene odalett, ezért bármilyen segítséget szívesen fogad.

Több mint két órán keresztül oltották a tüzet a házban a szabadkai Makkhetes Helyi Közösségben. Két nap után még mindig száll a hamu és recsegnek a megmaradt gerendák. Még a redőnyök is leszakadtak és az ablaküvegek is kitörtek a meleg levegő következtében - meséli megtörten Boris Dušnoki, aki nagybátyja segítségére sietett, amikor észrevette, hogy Tamás próbálja oltani a tüzet: „Láttam, hogy Tamás húzza a csövet, hogy kioltsa a tüzet. Még én kihúztam azt, hogy fel bírja húzni, addig ő felment, és mire én bementem, ő már megindult lefelé, de egészen fekete volt meg megégett, és akkor én húztam le. Akkor már hívtuk a tűzoltókat.”

Habár a tűzoltóknak végül sikerült eloltaniuk a tüzet, óriási a kár. Az emelet teljesen leégett, a földszint pedig elázott. A családfő súlyosan megsérült - mondta a felesége, Dusnoki Éva: „Valószínűleg őt akkor érte egy ilyen - nem is a láng - hanem ez a forró levegő. Tehát ettől lett égési sérülése, és széndioxid-mérgezést kapott. Most a kórházban van, teljesen be van bugyolálva, teljesen be van dagadva. Oxigént kap és infúziót, meg fájdalomcsillapítót is. Mindig nagyon optimista és mindig nagyon tűrőképes.”

A tegnapelőtti tűzeset okairól egyelőre nincsenek biztos információk. Az viszont biztos, hogy a család nemcsak az otthonát, hanem az összes ingóságát is elvesztette. Dusnoki Éva: „Ez volt itt egy beépített szekrény végig. Tehát itt gardrób is volt meg törölközők. Akkor ott volt egy nagy ágy, ez volt a hálószoba, ott is voltak beépített polcok. Rengeteg könyv volt itt, ahol most állunk. Nem is tudom, azt mondták a biztosítótársaságban, hogy írjam össze körülbelül a címeket meg a könyveket. Volt egy 350. Az emlékek, a képek, a minden. Tehát most ezeket a cuccokat nem sajnálom, mert ez csak egy rongy, de a férjemért aggódok meg ezért az egészért, hogy így történt, mert ilyen még nem történt velünk.”

A család minden segítséget szívesen fogad. Legnagyobb szükségük építőanyagra lenne, hogy újra tudják kezdeni az életüket a tragédia után. Aki pénzzel szeretne segíteni rajtuk, a 355-5021253-81-es folyószámlaszámra küldheti adományát Dusnoki Éva nevére.

Szabadka
tűz
leégett
családi ház

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.