Ugrás a tartalomra

A nemzetépítésről beszéltek a Magyar Összefogás jelöltjei Zentán

2018.10.05
10:47
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Magyarok Vajdaságban – a nemzetépítés lehetőségei címmel tartottak közösségi találkozót Zentán a Magyar Összefogás lista jelöltjei. Egyebek mellett a nemzetépítési stratégiákról tájékoztattak.

A nemzetépítési stratégiákról, A Magyar Nemzeti Tanács eredményeiről és a Magyar Összefogás terveiről volt szó a Zentán megtartott közösségi találkozón. Gyertyás Mónika azért érkezett a Zentai Magyar Kamaraszínház nagytermébe, hogy választ kapjon felmerülő kérdéseire a választási programmal kapcsolatban: „Kíváncsi voltam a jelöltekre, és szeretném hallani, hogy tulajdonképpen mi is a programterv. Valamint fontosnak tartom, hogy a magyarok összetartsanak, és kiálljunk egymás mellett.”

A közösségi találkozón Verebes Krnács Erika, a Magyar Összefogás lista jelöltje az MNT elért eredményeire hívta fel a figyelmet. Beszédében kitért a szülőföldön maradás fontosságára is: „Mindannyiunknak össze kell fogni ahhoz, hogy itt maradjunk, a szülőföldön maradjunk, itt érvényesüljünk. Hiszen igazából az ember ott van otthon, a maga helyén, ahol ráköszönnek az utcán, ahol feladata van, ahol felismeri a füvet, a fát, a virágot. Valahol ebben a világban otthon kell lennünk.”

A kamarateremben előadó jelöltek között volt Ternovácz István. Szerinte olyan nemzetépítés zajlik jelenleg, amelyre korábban nem volt még példa: „Az én dolgom az, hogy a nemzetpolitika állásáról adjak egy helyzetjelentést. Megpróbálunk árnyalt képet festeni, felvázolni azt a helyzetet a közönségnek, hogy hol vagyunk, és hova szeretnénk jutni.”

A Magyar Összefogás jelöltjei kampánykörútjuk során Vajdaság számos településén tartottak a zentaihoz hasonló közösségi találkozót, a többi között Adán, Bácsfeketehegyen és Zomborban.

Zenta
Magyar Összefogás
Verebes Krnács Erika
Ternovácz István

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.