Ugrás a tartalomra

Gőzerővel folynak a munkálatok a szabadkai Városi Stadionban

2018.10.05
14:26
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A fejlesztések magukba foglalják az atlétikai pálya felújítását, valamint az új gyepszőnyeg telepítését is. Palicson pedig a felújították a Janko Pejanković Sport és Szabadidős Központ sportpályáit.

A létesítmények rekonstrukcióját Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nemanja Simović, a városi és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja is megtekintette.

A munkagépek a gyepszőnyeg alapját készítik a szabadkai Városi Stadionban. A munkálatok még júliusban kezdődtek. A befektetés összköltsége mintegy 100 millió dinár, amelyhez a köztársasági, a tartományi kormány, valamint a szabadkai önkormányzat is hozzájárult. Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Először a Városi Stadionnál jártunk. Ahol látják, a munkálatok nagyban zajlanak és a saját tempójában folyik a munka. Az atlétikai pálya kiépítését Szerbia kormánya támogatta 67 millió dinárral és gyepszőnyeg is telepítve van, ahol a vajdasági tartomány és Szabadka városa a támogató 20 millió dinárral.”

A tervek szerint az öltözőket, a mellékhelyiségeket és a lelátókat is felújítják majd annak érdekében, hogy a stadion megfeleljen a nemzetközi követelményeknek - tette hozzá Bogdan Laban, Szabadka polgármestere.

A szabadkai Városi Stadion felújítási munkálatai várhatóan november végéig befejeződnek. A tervek szerint a Spartacus labdarúgócsapata tétmérkőzésen, először a belgrádi Crvena zvezda csapata ellen veheti birtokba az új gyepszőnyeget.

Bogdan Laban és Nemanja Simović megtekintették a palicsi Janko Pejanković Sport és Szabadidős Központnál felújított sportpályákat is, amelyeket rekortánnal vagyis öntött gumi burkolattal fedtek le. A két röplabda és egy kosárlabda pálya felújításának értéke három millió dinár, amit a Szerbiai Kőolajipari Vállalat biztosított.

Szabadka
városi stadion
Bogdan Laban

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.