Ugrás a tartalomra

Példakép(p)

2018.10.06
12:17
2018.10.07
19:21
Forrás
Pannon RTV
Példakép(p) címmel indult nyilvános beszélgetéssorozat pénteken este a zentai BeeHome Közösségi Házban. Olyan személyeket látnak vendégül, akik a vajdasági magyar fiatalok példaképévé válhatnak.

A rendezvénysorozat első vendégei Csizmadia Anna népdalénekes és Brasnyó Antal népzenész volt. Szerintük rendkívül fontos, hogy a fiatalok felismerjék a bennük rejlő tehetséget.

Csizmadia Anna, népdalénekes: „Én azt tudom, hogy a Jóisten mindenkit megajándékozott talentumokkal, azt a rengeteg fiatalt, akik ma itt ültek előttem, őket is mind, egytől egyig, és rajtuk áll, hogy hogyan fogják kamatoztatni a talentumaikat.”

Mindehhez nélkülözhetetlen a tudatos életvezetésre való odafigyelés.
Brasnyó Antal, népzenész: „Az ő élete sokkal jobb lehet, ha azzal tudatosan foglalkozik, és arra figyel, hogy mi történik a jelenben, és hogy mit élek át most. Az, hogy mi volt, arra jó, hogy visszamegyek, és összerakok valamit, felismerem, hogy az az volt, és kész, félre van téve, a jövőt pedig most építem, a jelenbeli cselekedeteimmel.”

A vendégek meglepetés-produkcióval is készültek az egybegyűltek számára. A rendezvénysorozat szervezőinek elsődleges célja a fiatalok motiválása és értékrendjének formálása.

Török Ákos, elnök, Adai Színtársulat Kulturális Egyesület: „Ezekkel a sikeres fiatalokkal, akiket idehívunk, olyan példaképeket szeretnénk állítani eléjük, akikre bátran felnézhetnek, és akiknek a példáján a helyben való boldogulást is célként tűzhetik ki maguk elé.”

A Példakép(p) című rendezvénysorozat a magyar kormány, valamint Zenta Község Önkormányzata és Zenta Község Ifjúsági Tanácsa támogatásával valósul meg.

Zenta
BeeHome
Csizmadia Anna
Brasnyó Antal

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.