Ugrás a tartalomra

Néptáncos gyerekek találkoztak Zentán

2018.10.07
10:20
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Közel 700 gyermek mutatkozott be az est folyamán. Az eseményt a gyermekhét keretein belül rendezték meg.

Kilencedik alkalommal rendezték meg Zentán a Gyermek néptánc találkozót. A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület táncosai már nem először vesznek részt a fesztiválon. Most a legfiatalabb csoport mutatkozott be a helyi közönségnek. Romhányi Gabriella, művészeti vezető, Tiszagyöngye ME, Törökkanizsa:  „A legfontosabb, hogy több nép kultúrájával és táncával ismerkedjenek meg a gyerekek, hogy barátkozzanak, utazzanak, kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat.”

18 egyesület közel 700 gyermek néptáncosa lépett fel az est folyamán. Slađana Babin, főszervező, Stevan Sremac Szerb Művelődési Központ, Zenta: „A boszniai Szerb Köztársaság mellett itt vannak a romániai barátaink Aradról, valamint a vajdasági, szlovák, bunjevác, horvát, román és ruszin barátaink. Sokfelől érkeztünk. Olyan ez, mint a mi Vajdaságunk.”

Az esemény jelmondata, hogy „a sajátomat szeretem, a másét tisztelem”, amely felhívja a figyelmet a fő céljára, miszerint a gyerekek ismerjék meg a saját hagyományaikat, és tanulják meg tisztelni a másét.

Zenta
gyermek
néptánc
találkozó

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.