Ugrás a tartalomra

Brnabić: A béke a legnagyobb erény, azonban a Balkánon igencsak hiányzott a történelem során

2018.10.07
13:13
2024.03.19
08:33
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Ana Brnabić a második világháború áldozatainak megemlékezésén vett részt Jajinciben.

A kommemoráción a szerb miniszterelnök aláhúzta, a szörnyűségek sohasem ismétlődhetnek meg. A kommemoráción a szerb miniszterelnök aláhúzta, a szörnyűségek sohasem ismétlődhetnek meg. 1944-ben több tízezer embert öltek meg a Belgrádhoz közeli helyszínen.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „A Jajinciben történtek soha nem ismétlődhetnek meg. A béke a legnagyobb érték, azonban a történelem folyamán ez hiányzott a legjobban a Balkánról. Szerbia manapság három lépéssel a szomszédai előtt jár a konfliktusok kezelésében. Tárgyalással a régió országaival, az Európai Unióval és a legfontosabb világhatalmakkal, kitartással, toleranciával, türelemmel és elkötelezett ténykedéssel nemzetközileg széles körben elismert helyet szereztünk országunknak. Barátságokat kötöttünk ott, ahol ritkán voltak és ahol a legkevésbé várták, és talán ez Szerbia legnagyobb lépése az elmúlt harminc évben. Ennek a hatása a nemzetgazdasági növekedésben is látható.”

Ana Brnabić
szerb miniszterelnök
Jajinci
megemlékezés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.