Ugrás a tartalomra

Csúszik a palicsi wellness-központ építésének megkezdése

2018.10.08
18:53
2018.10.09
16:34
Forrás
Pannon RTV
Ennek oka, hogy a közbeszerzési eljárás során egy pályázó panaszt nyújtott be. Az illetékesek 2020-ra szeretnék befejezni az építkezést.

Ennek ellenére Palicson számos más fejlesztés jelenleg is folyamatban van.

Augusztus végére, szeptember elejére tervezték a palicsi wellness-központ építési munkálatainak megkezdését. A fejlesztés elkezdése azonban csúszik, ugyanis a kivitelezéssel kapcsolatos közbeszerzési folyamat még nem fejeződött be. Ennek oka, hogy az egyik pályázó panaszt nyújtott be.

Nebojša Daraboš, igazgató, Palics Park Kft.: „A nyilvános közbeszerzési folyamat harminc napig tart. Ezt követően tizenöt nap a fellebbezési idő. De ha az egyik érdekelt fél kérelmet nyújt be, akkor megnyúlik a határidő. Sajnos mi mint beruházók nem határozhatjuk meg a határidőket, és nem tudhatjuk, mikor dönt az illetékes köztársasági bizottság.”

A tervek már megvannak, az illetékesek 2020-ra szeretnék befejezni a központot.

A Férfi strand bejáratától egészen a Sport hotelig nyúló 4,4 hektáron kezdődnek majd az építkezési munkálatok. A száz éves tölgyek megmaradnak és az új wellness-központot díszítik majd.

Palicson a wellness-központ mellett számos más fejlesztést terveznek az illetékesek. Jelenleg is zajlik a férfi strand mólójának felújítása. Ezt köztársasági támogatásokból finanszírozzák. A palicsi Szabadtéri Színpad ruhatárának felújítására az illetékes tartományi titkárság 2 millió dinárt biztosított. A tó menti sétányok felújítása is hamarosan megkezdődhet, de a wellness-központ építési munkáltaihoz hasonlóan itt is a közbeszerzési eljárás miatt áll a fejlesztés.

Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „A palicsiak ebből azt érzékelik, hogy a tavalyi, illetve az idei év folyamán a térkő, ami megújításra került a sétányon a Víztoronytól a Vigadóig. Azt mindenki nagy örömmel fogadta. A termálmedence az idén sokkal nagyobb kihasználtságnak örvendett, mint előtte, tehát ezek a beruházások valószínű, nem gyorsan megtérülő beruházások, de mégis olyan tartalmak, amik az embereknek egy kis pluszt tudnak nyújtani az eddigi kínálathoz viszonyítva.”

A hosszabb távú tervek között szerepel Palics szennyvíz-hálózatának fejlesztése, továbbá egy védővonal kialakítása a tó körül, amelynek köszönhetően kevesebb szennyeződés jutna bele a Palicsi-tóba - részletezte Dobó Márta.

wellness

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.