Ugrás a tartalomra

Beethoven hegedűversenye a ferencesek templomában

2018.10.11
12:42
2018.10.11
17:40
Forrás
Pannon RTV
A Ludwig van Beethowen D-dúr hegedűverseny 61. opuszát tegnap este Szabadkán a ferencesek templomában. A Szabadkai Zeneiskola tanárait és tehetséges növendékeit Paskó Csaba karmester vezényelte.

Beethoven D-dúr hegedűversenye kihívás mindannak, aki játssza, de annak is, aki vezényli.
Zsiga Pál, hegedűművész: „Hónapokon át természetesen nagyon komoly munkával készültünk rá Paskó Csabával és a Beethoven D-dúr hegedűversenyt fogja a kedves közönség hallani ma este. A koncert 50 perces, két kadenciával az első és a harmadik tételben - Crysler kadenciával - ami őszintén: pokoli nehéz.”

Az est karmestere elmondta, nem ez volt az egyetlen koncert, amire készültek. Több nagyzenekari produkcióra számíthatnak az érdeklődők Vajdaság-szerte.

Paskó Csaba, karmester: „A következő nagykoncert október 18-án lesz, amely a központi hangverseny, olyan művészekkel, akik itt tanultak de elszármaztak és nagy karriert futottak be a világba. Aztán december 12-én a Mozart: Koronázási mise és Beethoven Kórusfantáziája a teljes zeneiskola felállásával: tanárok, diákok komplett felállásában. Aztán februárban várható egy nagy kamaraest és év végén a tradicionális nagy érettségi hangverseny - ezeknek legtöbbjét majd tájolni is fogjuk, ahogy ezt az elmúlt 4-5 évben már megszokhatta a közönség.”

Paskó Csaba hozzátette, már most több helyről érkezett meghívás, hogy bemutassák nagykoncertjüket. Az elkövetkező időszakban Bácskossuthfalván és Magyarkanizsán már biztosan hallhatja a különleges dallamokat a nagyérdemű.

Paskó Csaba
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.