Ugrás a tartalomra

Halálos áldozata is van a Michael hurrikánnak Floridában

2018.10.11
19:12
2024.03.19
08:42
Forrás
MTI
Halálos áldozattal is járt a már csökkenő erejű, de változatlanul életveszélyes Michael hurrikán pusztítása Floridában

Óránkénti 250, a helyi sajtó szerint 280 kilométeres széllökésekkel és özönvízszerű esőzésekkel 4-es fokozatra felerősödve érkezett meg Floridában a Michael hurrikán. Partot érve vihar 1-es erősségű hurrikánná gyengült, de nem lett kevésbé veszélyes: Az esővíz és a tenger 4-5 méter magasra felkorbácsolt hullámai elárasztották Florida Mexikói-öböl mentén fekvő településeit, házak kerültek víz alá, a rendkívüli, helyenként óránként 250 kilométeres széllökések fákat csavartak ki. Panama Cityben egy kidőlő fa csapott agyon egy férfit. Az erős szél ugyanitt egy egész vasúti kocsit emelt a magasba és vágott a földhöz. Floridában mintegy 500 ezren maradtak áramszolgáltatás nélkül.

Donald Trump kihirdette a rendkívüli állapotot Floridára, és ez azt jelenti, hogy a déli állam szövetségi anyagi támogatást kap a természeti katasztrófa elhárításához. Florida mellett Alabamában és Georgia államban is rendkívüli állapotot hirdettek, ahol legkevesebb 500 ezer ember maradt áram nélkül. Itt tornádókra is számítani lehet.

A hurrikán várható útvonalán mintegy 20 millió ember él.

hurrikán
Michael
Florida
Donald Trump

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.