Ugrás a tartalomra

A színek suttogása - Zora Mahalik - Zara kiállítása

2018.10.13
09:16
2018.10.13
20:46
Forrás
Pannon RTV
A színek suttogása címmel nyitotta meg kiállítását Zora Mahalik - Zara szabadkai festőművész tegnap este a Zentai Alkotóházban. A látogatók több mint 20 művét tekinthették meg.

A művész a fauvizmus irányzat követője, de az individuális festészet területén is gyakorolja tehetségét. A vegyes technika és kollázs is kiemelt helyet foglal el alkotóművészetében.

Zora Mahalik - Zara, festőművész, Szabadka: „Azt szeretem a legjobban, ha nincsenek szabályok. Tehát azt, amikor az ember azt festheti meg, amit belül érez. Én nem használok fényképeket, nem azokat festem meg. Az összes képem egy történet, egy saját benyomás, egy saját élmény, tehát egy teljes történet, amelyet a könyvekben olvastam.”

A helyi művelődési élet, ahogyan maga Zenta is, rendkívül sokszínű és szerteágazó – mondja Hugyik Richárd. A Zentai Alkotóház pedig egy olyan tér, amely lehetőséget biztosít a műkedvelő művészek számára is.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Tulajdonképpen ez is egy olyan próbatétel, egy olyan hely, ahol a látogatók, szemlélők a művészeti értéket tudják megítélni, és ez által szembesítve az alkotót, egyfajta művészeti kiteljesítésre ösztönözni."

A kiállítás november 9-éig tekinthető meg a Zentai Alkotóházban.

Zora Zara Mihalik
Zenta
Hugyik Richárd

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.