Ugrás a tartalomra

Minden harmadik fiatal elhagyná Szerbiát

2018.10.15
09:53
2018.10.15
10:42
Forrás
021
A külföldre költözöttek több mint 90 százalékának jobb külföldön, mint Szerbiában volt

A Szerbiában élő fiatalok 34 százaléka szeretné elhagyni az országot - derül ki a Szerbia 21 nevű szervezet júniusban és júliusban végzett kutatásából. A teljes lakosságnak 22 százaléka élne máshol. Az elvágyódás oka a leggyakrabban a jobb külföldi életszínvonal, a magasabb fizetések és a szerbiai rossz állapotok. Azok, akik elhagynák az országot, 45 százalékban hosszú távra gondolkodnak, vagyis nem költöznének vissza néhány éven belül. 35 százalék azt mondta, nyugdíjasként jönne csak vissza. A kutatásban ezer nagykorú személyt kérdeztek meg. A felmérés egy további részében külföldre költözött személyeket faggattak. A több mint 2 ezer ember 92 százaléka úgy nyilatkozott, hogy jobb neki külföldön mint Szerbiában volt.

elvándorlás
fiatalok
felmérés

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.