Ugrás a tartalomra

Különös fotókiállítás a Raichle-palotában

2018.10.16
12:19
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál zárórendezvénye hétfőn este a Raichle-palotában volt, ahol fotókiállítás nyílt meg.

A Photo Reflections tárlaton 7. és 8. osztályos általános és első, illetve második osztályos középiskolás tanulók képeit állították ki a Szabadkai Zsidó Hitközség, a Zenith Műhely és a Kortárs Galéria szervezésében.

A műhelyfoglalkozásokon Molnár Edvárd, a Pannon RTV munkatársa adott tanácsokat és útmutatásokat a nebulóknak a fotók elkészítéséhez. A fő téma a megújult szabadkai Zsinagóga egy-egy szegmensének megörökítése volt. Ezen kívül a jelentkező fiataloknak egy szelfit és egy szabadon választott témában kellett pályaművet elkészíteni, melyet az érdeklődők legkésőbb október 27-ig tekinthetnek meg.

Kovács Róbert, titkár, Szabadkai Zsidó Hitközség: „Azt hiszem, hogy egy párját ritkító kiállítás kerekedett belőle. Méltóképpen az utolsó akkordja az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválnak ez a fotó reflexió kiállítás, hogy a gyerekek az utánpótlás az ő új meglátásukat, az új, illetve a régi-új köntösébe visszaállított Zsinagóga belső hogyan is indította meg az ő szemeiket, lelkeiket, szívüket.”

Szabadka
Raichle-palota
fotókiállítás
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Kovács Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.