Ugrás a tartalomra

Színvonalas műsorral ünnepeltek a kispiaci iskolások

2018.10.16
19:30
2018.10.17
16:59
Forrás
Pannon RTV
Iskolanapi ünnepséget tartott a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola kispiaci Móricz Zsigmond kihelyezett tagozata.

Az iskola jeles naphoz köti az ünnepséget, ugyanis szorosan kapcsolódik Móricz Zsigmond nevéhez. A tanulók színvonalas produkciókkal készültek a rendezvényre.

Szabó Fanni már óvodás kora óta szaval. Az iskolanapi műsor remek lehetőséget ad neki arra, hogy kibontakoztathassa tehetségét: „Általános iskola után én ügyész, ügyvéd szakra szeretnék menni, úgyhogy ezért jó ez a sok beszéd, hogy ezután az emberekkel is tudjak kommunikálni.”

A szavalatok mellett fülbemászó dallamok is felcsendültek, színvonalas táncprodukciókat láthatott a közönség és egy Móricz Zsigmondhoz írt levelet is halhattak.

Szenczi Bence, tanuló, a horgosi Kárász Karolina Á.I. kispiaci kihelyezett tagozata:
„- Miről szól ez a levél?
- Hogy bemutassam az iskolát Móricz Zsigmondnak.
- Mit üzentél Móricz Zsigmondnak?
- Ez nagyon jó iskola, jó a társaság, a tanárok is jók, a takarítónők segítőkészek.”

Az iskolanapi műsor szervezése során az volt az elsődleges szempont, hogy bemutassák a tanulók sokoldalú tehetségét.

Kávai Bózsó Ildikó, magyartanár, a horgosi Kárász Karolina Á.I. kispiaci kihelyezett tagozata: „Nemcsak az iskolában dolgoznak, hanem művelődési egyesületek keretein belül is, és nagyon örülünk az ilyen alkalmaknak, amelyek teret adnak ahhoz, hogy ezt mind megmutassuk.”

A horgosi Kárász Karolina Általános Iskola kispiaci Móricz Zsigmond kihelyezett tagozatának iskolanapja jeles dátumhoz kötődik.

Sárkány Dóra, pedagógiai vezető, a horgosi Kárász Karolina Á.I. kispiaci kihelyezett tagozata: „Móricz Zsigmond életében egy nagyon fontos dátum, ugyanis 1908. október 16-án a Nyugat 20. számában jelent meg Hét krajcár című novellája, ami ugye híressé tette az írót. Én azt gondolom, hogy ezzel a nappal méltóképpen emlékezünk meg rá.”

A szervezők az iskolanapi műsor mellett egy kisebb, Móricz Zsigmondról szóló kiállítással is kedveskedtek a közönségnek.

Kárász Karolina Általános Iskola
Móricz Zsigmond
Kispiac

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.