Ugrás a tartalomra

Van esély a megállapodásra a Brexitről

2018.10.17
20:16
Forrás
MTI
Továbbra is van esély arra, hogy még időben sikerül jó és tartós megállapodást kötni a brit európai uniós tagság megszűnéséről.

Erre akkor kerülhet sor, ha a közösségben maradó 27 tagország megőrzi egységét és kitart elvei mellett - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben. A szerda délután kezdődő EU-csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében aláhúzta: a Brexitről folytatott tárgyalásokon mindig világosnak kell lennie, hogy az EU nem kíván ugyan nehézségeket, de egyértelművé akarja tenni a különbséget az EU-tagság és az EU-val a közösségen kívüli, harmadik országként fenntartott partneri kapcsolat között. Az EU Brexit-ügyi főtárgyalója, Michel Barnier becslése szerint a brit távozásról szóló szerződés már 90 százalékban elkészült, azonban az ilyen szerződéseknél mindig az utolsó kérdések a legnehezebbek. A Brexit ügyében nem sikerült áttörést elérni a legnehezebb ügyben, az ír-északír határ kérdésében - mondta Angela Merkel. 

Brexit
Angela Merkel

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.