Ugrás a tartalomra

Megkezdődött az 12. Ázsia-Európa találkozó Brüsszelben

2018.10.19
10:20
Forrás
MTI
A találkozó középpontjában a két térség közötti kereskedelem és a beruházás fellendítése mellett a fenntartható fejlődés, az éghajlatváltozás okozta kihívások témaköre szerepel.

A megbeszélések témája még az illegális migráció, a terrorizmus, és a kiberfenyegetettség jelentette biztonsági kockázatok kezelése. Az 51 európai és ázsiai ország állam-, illetve kormányfője részvételével zajló találkozón a vezetők áttekintik az Ázsia és Európa stratégiai összekapcsolásának új lehetőségeit. A kétévente rendezett csúcstalálkozó célja a partnerség prioritásainak meghatározása. Ezeknek a csúcstalálkozóknak Ázsia, illetve Európa felváltva ad otthont. 

Brüsszel

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.