Ugrás a tartalomra

Tömeges állatpusztulás Versecnél

2018.10.19
23:55
2024.03.19
08:42
Forrás
VajdaságMA
Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.

„Szerdán és csütörtökön 55 galamb, hat balkáni gerle, egy pinty, hat kecske és egy macska tetemét találtuk meg. A helyiek elmondása szerint egy fácán is elpusztult, a madarak és más állatok tetemét pedig az éjszaka folyamán más állatok elvitték. Félő, hogy az elkövetkező napokban lesz még elhullás” – tájékoztatott az egyesület.

A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület Facebook-oldalán azt írja, „a mérgezést a közeli szántóföldekről származó gabonaszemek okozták, amelyeket valószínűleg törvényellenesen karbofuránnal kezeltek, ugyanis a szántóföld teljes területén rózsaszínű búzaszemek vannak”.

A karbofurán tiltott gyomirtó, amely a központi és a perifériás idegrendszerre hat, blokkolja vagy stimulálja az idegimpulzus-átvitelt, izombénulást és gyors halált okoz.

Amint tudomást szereztek a tragédiáról, az egyesület tagjai bejárták a helyszínt és értesítették a rendőrséget, a növény- és állategészségügyi, az erdészeti-vadászati és a környezetvédelmi felügyelőséget.

A rendőrök és a Verseci Vadászegyesület képviselői azonnal kimentek a helyszínre, a többi intézmény pedig pénteken járt el az ügyben, áll a közleményben.

állatpusztulás
mérgezett

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.