Ugrás a tartalomra

50 éves jubileumot ünnepeltek a zentagunarasi Október 18-a Általános Iskolában

2018.10.20
07:54
2018.10.20
17:47
Forrás
Pannon RTV
Öt évtizede annak, hogy a településen hivatalosan is elindult a 8 osztályos oktatás. A jubileum alkalmából az iskola tanulói kultúrműsort szerveztek a helyi Művelődési Otthonban.

Régi napló, fekete-fehér fényképek. Csak néhány emlék a kezdetekről. Zentagunarason kezdetben csak négyosztályos oktatás folyt, négy épületben. 1968-ban pedig hivatalosan is megalakult a nyolcosztályos iskola egy épületben. Azóta 50 év telt el. A jelenlegi diákok pedig színes kultúrműsorral készültek a jubileum alkalmából.

Az intézményt folyamatosan építették, szépítették. Az elmúlt években több nagyobb méretű beruházást sikerült megvalósítaniuk.

Savelin Zellei Zsuzsanna, igazgató, Október 18-a Á.I., Zentagunaras: „2017. szeptemberétől az iskolánk egy európai uniós szabványnak megfelelő agropeletes kazánnal rendelkezik, tehát igyekszünk odafigyelni a környezetvédelemre is, hiszen egy hatalmas zöld övezetben helyezkedik el az iskolánk. Ezen kívül különböző támogatásoknak a Magyar Nemzeti Tanácsnak, a Helyi Közösségnek köszönhetően az iskolában a neonégőket is lecseréltük led-lámpákra, tehát energiatakarékos lámpákra, valamint kisebb-nagyobb támogatások mellett folyamatosan bővítjük az iskolánk eszköztárát.”

Az eseményen a Magyar Összefogás jelöltjei is részt vettek.
Fazekas Róbert, jelölt, Magyar Összefogás: „El kell mondanom, hogy a Magyar Nemzeti Tanács már beépült az iskolarendszerekbe, és ahol gond van, ahol segítségre van szükség, ott megjelenünk és valamilyen formában, közösen gondolkodva próbálunk a kihívásokra választ adni.”

A jubileumi rendezvényen elhangzott, jelenleg 92-en tanulnak magyar nyelven a zentagunarasi intézményben.

Zentagunaras
Magyar Összefogás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.