Ugrás a tartalomra

Wimbledonban is lesz rövidítés

2018.10.21
01:05
2024.03.19
08:42
Forrás
Magyar Szó, MTI
2019-től a wimbledoni tenisztornán is bevezetik a döntő játszmában a rövidítéseket. A közlemény szerint az ötödik szettben nem 6:6-nál kerül sor a rövidítésre, mint a US Openen, hanem 12:12-nél.

Ezt követően azonban az nyer, aki először eléri a hét pontot, kettő különbséggel. Ez azt jelenti, hogy véget vetnek az esetenként hosszú órákig elhúzódó csatáknak, amelyek közül a rekordot az amerikai John Isner és a francia Nicolas Mahut tartja, akik 2010-ben 11 órán és 5 percen keresztül – három napon át – küzdöttek egymással, és ebből csak a mindent eldöntő ötödik, 70:68-as végeredménnyel zárult játszma 8 óra 11 percig tartott.

A Grand Slam-tornák közül az Australian Openen és a Roland Garroson továbbra sincs rövidítés a döntő játszmában.

Wimbledon
rövidítés
tenisz
Isner
Mahut

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.