Ugrás a tartalomra

Nyomtatják a szavazólapokat a nemzeti tanácsi választásokra

2018.10.25
13:16
2024.03.19
08:42
Forrás
FoNet
Megerősítette a nemzeti tanácsi választásokon induló nemzeti kisebbségek jelöltlistáit a Köztársasági Választási Bizottság. A magyar nemzeti közösség két lista közül választhat.

A 18 nemzeti kisebbség számára, amelyek nemzeti tanácsait közvetlenül választják meg, összesen 58 választási listát hirdettek ki. A magyar nemzeti közösség két lista közül választhat.

A bunyevác, a vlach, a görög, a német, a lengyel, a roma, a szlovén és az ukrán nemzeti kisebbség számára szerb nyelven, cirill írásmóddal nyomtatják ki a szavazólapokat, míg a többi nemzeti kisebbség számára kinyomtatott szavazólapon a szerb nyelvű cirill írásmód mellett az adott nemzeti kisebbség nyelvén is kiírják a listákat.

A szavazólapok nyomtatását ma 11 órakor kezdték el. 

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.