Ugrás a tartalomra

Bloomberg: Vučić történelmet szeretne írni

2018.10.27
07:16
2018.10.27
07:26
Forrás
Szerbiai RTV
Az amerikai Bloomberg ügynökség szerint Aleksandar Vučić szerb államfő történelmet szeretne írni.

Azzal tenné ezt, hogy lecsillapítaná az etnikai fellángolásokat, valamint a területi vitákat a balkáni régióban, amelyek szerintük "a háború szinonimái". Az általuk kiadott szövegben Vučićot idézik, aki azt nyilatkozta, hogy az albánok és a szerbek közötti konfliktus megoldása teljesen megváltoztatná a régiót. A Bloomberg ügynökség továbbá arról is ír, hogy Szerbia államfője jelenleg a kelet és nyugat közötti kötélhúzás határmezsgyéjén áll, szerepe pedig kulcsfontosságú lesz a továbbiakban. A Bloomberg Vučićot Vlagyimir Putyin legnagyobb balkáni szövetségesének nevezi, aki ugyanakkor Angela Merkel német kancellárnak sem mondhat ellent. 

Aleksandar Vučić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.