Ugrás a tartalomra

Hetven éves a kanizsamonostori Petőfi Sándor MME

2018.10.27
15:16
2018.10.27
16:36
Forrás
Pannon RTV
A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület 70. évfordulóját ünnepelték Kanizsamonostoron.

Az eseményen közösségi találkozót szervezett a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Összefogás. Az évforduló alkalmából kisebb alkalmi műsorral kedveskedtek a falu fiataljai a vendégeknek. 

Citeramuzsika, versek és mondókák is felcsendültek a műsorban. Báló Anna szerint Petőfi Sándor Szülőföldemen című verse sokat elmond az eseményről és a falu életéről.

Báló Anna, Kanizsamonostor: „Itt szeretnék maradni Monostoron, cukrász szeretnék lenni, és a családom és a barátaim körében szeretném leélni az életem.”

A Művelődési Egyesület a kevés lakos ellenére tartalmas múltra tekint vissza, helyet ad különféle nyári táboroknak és kisebb rendezvényeknek.

Barna Erzsébet, elnök, Petőfi Sándor MME, Kanizsamonostor: „Amióta én itt vagyok, színdarabokat tanultunk, és magas szinten véghez is vittük, mert szemlén is részt vettünk Kneževacon, az utóbbi időben sajnos, ahogy elfogyunk, nincs semmi tevékenységünk.”
 

Az eseményen a Magyar Összefogás jelöltjei elmondták, a 70 éves évfordulónak közösségformáló ereje van.

Verebes Krnács Erika, jelölt, Magyar Összefogás: „Mindannyiunknak van egy gyönyörű tarisznyánk, ebbe rengeteg hagyomány belefér, rengeteg mese, népdal, citeramuzsika, és minden ilyen összejövetel, azt hiszem nagyon komoly erő, amely megtartja a közösséget.”

A közösségi találkozó alkalmával a résztvevők hangsúlyozták, hogy az MNT és a VMSZ a jövőben is igyekszik majd közös erővel segíteni és támogatni a faluban élők mindennapjait.

Kanizsamonostor
Magyar Összefogás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.