Ugrás a tartalomra

Nincs túlélője az indonéz repülő-szerencsétlenségnek

2018.10.29
10:43
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A tengerbe zuhant Indonéziában egy belföldi utasszállító repülőgép 189 emberrel a fedélzetén. A mentőcsapatok Jakartától mintegy 70 kilométerre keletre lelték a roncsokat, de nem találtak túlélőket.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Achmad Ibrahim

A mentőcsapatok mintegy 70 kilométerre keletre Jakartától bukkantak rá a repülőgép roncsaira, átfésülték a vízfelszínt, de nem találtak túlélőket. A búvárok jelenleg a repülőgép törzsét keresik, amely a feltételezések szerint a tengerfenékre süllyedt.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Achmad Ibrahim

A Boeing 737-800-as típusú utasszállító repülőgép Jakartából Bangka szigetre tartott, amely Szumátra mellett található. 13 perccel a felszállás után elvesztették a kapcsolatot a géppel. A légiforgalmi irányítás szerint a pilóta rögtön felszállás után engedélyt kért, hogy visszatérhessen a jakartai repülőtérre egy műszaki probléma miatt, majd megszakadt a kapcsolat.

A szerencsétlenség után egy hajó legénysége jelezte, hogy látja a gép egyes roncsait a tengerben. Nincs jele annak, hogy lennének túlélők – közölte az indonéziai kutatási és mentési ügynökség vezetője. Muhammad Syaugi, az indonéziai kutatási és mentési ügynökség vezetője: „A mentési folyamat gyorsabb lesz, ha a katonaság és a rendőrség is segít nekünk. A repülőn 179 utas és a tíz tagú személyzet utazott.”

A lezuhant gép előző repülése során már lépett fel műszaki probléma, azt azonban az eljárásnak megfelelően kijavították – közölte újságírókkal az indonéziai légitársaság vezérigazgatója. A gép ráadásul vadonatújnak számított, augusztus óta repültek vele. Több ezer repülőórával a hátuk mögött, a pilóták is tapasztaltak voltak. Edward Sirait, elnök-vezérigazgató, Lion Air, Indonézia: „Ez a repülőgép a szerencsétlenség előtt Jakartába repült. Akkor kaptunk egy jelentést egy felmerülő műszaki problémáról, amit időközben megoldottak. Erről tájékoztatott bennünket a járat legénysége.”

Az angol The Guardian tudósítása szerint vasárnap este is műszaki problémák merültek fel a gépnél, de az átvizsgálása után a mérnökök úgy ítélték, a gép szabadon felszállhat. A hírek szerint az indonéz kormány több tagja is a szerencsétlenül járt repülőgépen volt. A tragédia komoly csapást jelent a repülésbiztonsági nyilvántartást tekintve Indonéziának, amelynek légitársaságai csaknem egy évtizedig voltak kitiltva biztonsági aggályok miatt az európai és amerikai légtérből. Az Európai Unió az idén, az Egyesült Államok 2016-ban oldotta fel a tilalmat az indonéziai légitársaságok járataira.

Indonézia
repülő
lezuhant

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.