Ugrás a tartalomra

A cél digitális platformot juttatni minden iskolába

2018.11.02
10:50
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Az információtechnológia fontosságáról, illetve az oktatásban megvalósuló digitalizációs törekvésekről tartanak konferenciát Újvidéken.

A kétnapos, gimnáziumokat célzó tanácskozásra Oroszországból, Romániából és Horvátországból is érkeztek résztvevők. A nemzetközi konferenciát az újvidéki Isidora Sekulić Gimnázium szervezte a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásával.

A konferencia jó lehetőség arra, hogy a résztvevők tapasztalatokat cseréljenek, illetve közösen ismerkedjenek a legfrissebb újításokkal. Ružica Vukobratović, igazgató, Isidora Sekulić Gimnázium, Újvidék: „Két részből áll a tanácskozás. A gyakorlati részben a diákjaink és a tanáraink a tanórákat mutatják be, a tematikus részben pedig a tanáraink, illetve a vendégeink a tanulmányi munkáikat ismertetik. Fontos, hogy a diákok is részt vesznek a mentoraikkal a munkák ismertetésében.”

A szerbiai Oktatási Minisztérium, illetve a tartományi oktatási titkárság kiemelt céljai közé tartozik az oktatási rendszer gyors és hatékony reformálása a digitalizáció irányába – mondta el Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Ebből a célból 20 millió dinárt választott ki a tartomány ebben az évben a Microsoft 365 Education platformnak a beszerzésére. Minden gimnázium a Vajdaságban megszerezte ezt a platformot és lehetővé teszi a tanárok és a diákok számára azt, hogy korszerűen tanítsanak és korszerűen tanuljanak.”

Nyilas Mihály hozzátette: az akció több általános iskolát, illetve szakközépiskolát is érintett, a közeljövőben pedig szeretnék, ha minden hazai oktatási intézményben megvalósulna a digitalizáció. A tartományi oktatási titkár szerint a digitálisan elérhető tananyag hatékony megoldás lehet például a tankönyvek kiadását érintő problémákra.

digitalizáció
Nyilas Mihály
oktatás
gimnázium
Vajdaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.