Ugrás a tartalomra

Népzenészek, táncosok és énekesek találkozója Tornyoson

2018.11.04
08:19
2018.11.04
17:20
Forrás
Pannon RTV
Tizedik alkalommal szervezték meg Tornyoson a Népzenei Találkozót az Ady Endre Művelődési egyesület színháztermében. Zenészek, néptánccsoportok és énekesek színesítették a fellépők sorát.

A tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület Csiribiri néptánccsoportjának tagjai somogyi táncokkal szórakoztatták az érdeklődőket. Cipó Dóra, táncos, Csiribiri néptánccsoport, Ady Endre Művelődési Egyesület, Tornyos: „Szeretem azt, hogy mindig új ruhákat kapunk, és befonják a hajunkat. Szép szalag van a hajunkban. Mindig szépen táncolhatunk a közönség előtt.”

A rendezvényre vajdaság számos pontjáról és Magyarországról is érkeztek fellépők. A zalaegerszegi Harangláb Zenekar muravidéki, zalai és erdélyi népdalokkal kedveskedett a tornyosi közönségnek. Schreiner Jenő, alapító, Harangláb Zenekar: „A Harangláb népzeneegyüttes Zalaegerszegen 1985-ben alakult meg, úgyhogy most éppen a krisztusi korba érkeztünk. Alapvetően népzenét játszunk. A magyar népzene tájegységeinek gyakorlatilag valamennyi részét képviseljük különböző hangszerekkel. Ha kell, akkor autentikus hangszereket használunk.”

Tóth Ugyonka Frigyes, a Népzenei Találkozó főszervezője elmondta, a rendezvény elsődleges célja az értékmegőrzés. „Minden, ami a magyar kulturális örökséghez tartozik, azt megéljük. Megőrizzük, és a fiataloknak megpróbáljuk továbbadni. Ezért a fiatalok is fellépnek, a középkorosztály és az idősebbek is.” Hozzátette, a fellépők a rendezvény alatt figyelemmel kísérik egymást, és hosszú távú kapcsolatokat építhetnek ki a más településekről érkező előadókkal.

népzene
találkozó
Tornyos

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.